Groningen groeit met duurzaam voedsel
Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken in Groningen samen aan gezonder, eerlijker en duurzamer voedsel.

Voedseltransitie: noodzaak én kans
Voedsel is een belangrijke basis voor een duurzame maatschappij. We willen allemaal gezond oud worden, en vers en gezond eten zou voor iedereen betaalbaar moeten zijn. Bovendien willen we minder voedsel verspillen. En we willen korte lijnen tussen producent en consument. Om dat te bewerkstelligen zijn er veranderingen nodig in de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren. Dat is niet alleen een maatschappelijk thema maar ook een economische kans. Dankzij de voedseltransitie ontstaan nieuwe banen en bedrijvigheid.
Groningen als broedplaats voor voedselinnovatie
Er zijn dan ook volop kansen op het gebied van voedsel in de regio Groningen. In Groningen investeren we volop in innovaties en digitalisering en stimuleren we samenwerking tussen bedrijven, start-ups en kennisinstellingen. Resultaten zijn bijvoorbeeld duurzamere verpakkingen en slimmere landbouwtechnieken. Kennisdeling is daarbij belangrijk. Dit versterkt het ecosysteem rondom voedsel in de regio.
